Lesmateriaal

Ritmes in maatsoort 3/4

Je kan niet opgroeien in België (of Nederland wat dat betreft) zonder liedjes te zingen in maatsoort 3/4.
Denk maar aan Sinterklaasliedjes (Zie ginds komt de stoomboot, daar wordt op de deur geklopt, …) of aan meezingers als ‘Ik hou van u’ van Noordkaap en nog vele andere.
Vergis je echter niet: dit is zeker niet het enige dat je kan doen met maatsoort 3/4!

We beginnen alvast met de meer eenvoudige ritmes met 8ste noten of 4de noten in de hi-hat:

Hand-Kick Workout – deel 1: Variaties op Oefening 2

In deel 1 begonnen we met heel wat combinaties te overlopen tussen onze handen en de basdrum.
Nu gaan we deze beginnen toepassen als fills.
Eigenlijk spelen we altijd oefening 2 van deel 1: 16de noten maar vullen we deze aan met vier 16de noten zodat we een volledige maat van 4/4 krijgen.
(je herkent de vier noten die werden toegevoegd aan hun lichtgrijze kleur!)

Fills voor beginners

Basis Rock fills met 8ste en 16de noten. Afwisselen tussen 8ste en 16de noten is een vaardigheid dat elke drummer/drumster moet hebben! Begin met het spelen van de fill alleen. Als dit lukt speel je de hele oefening mét het ritme voor de fill! Download: Fills voor beginners    

Ritmes met 8ste noten

Hét begin van je weg naar liedjes spelen! We beginnen met enkele van de meest gespeelde drumritmes ooit: Basisritmes: deel 1 Nu maken we het iets moeilijker: We zijn al snel gewoon aan de basdrum op de 1ste en 3de tel. Bij de volgende oefeningen laten we die 3de tel weg: Basisritmes: deel 2 Tot […]

Ritmes voor beginners

Dé plaats om te beginnen met grooves. Deze oefeningen helpen je op weg met de coördinatie tussen je handen en voeten. Eerst alles appart (lineair): Ritmes voor beginners: deel 1 Dan samen: Ritmes voor beginners: deel 2 Veel succes!